MERZİFON BALGÖZE KÖYÜNDE YAŞANAN İÇME SUYU SIKINTISI İL ÖZEL İDARESİ'NİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI NETİCESİNDE ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU

Amasya il merkezine 73 km mesafede bulunan, Merzifon İlçesine bağlı Balgöze Köyünde yaşayan vatandaşlarımızın en önemli sorunu olan içme suyu sıkıntısı Amasya İl Özel İdaresi personellerinin özverili çalışmaları neticesinde çözüme kavuşturuldu. 2018 yılı içme suyu programı çerçevesinde yürütülen enerji nakil hattı, terfi binası ve içme suyu terfi hattı inşaatı tamamlanarak Balgöze köyü halkının kullanımına sunuldu.

Devlet vatandaş işbirliği ile 60 metre derinliğinde sondaj kuyusu açılmıştır. Kuyu’nu su verimi 35 litre kapasiteye sahiptir. İçme suyu terfi binası ve terfi hattı boruları döşenerek inşaatın tamamlanması ile birlikte yaklaşık 1500 metre mesafede bulunan ve geçtiğimiz yıl bakım ve onarım faaliyetleri tamamlanarak daha hijyenik hale getirilen 50 ton kapasiteye sahip içme suyu deposuna saniyede 3,5 litre içme suyu terfi işlemine başlanmıştır. Enerji nakil hattı bağlanarak motopomp yardımıyla terfi edilecek olan içme suyu sayesinde, Balgöze köyünde yaşayan vatandaşlarımızın su sorunu giderilerek daha hijyenik içme suyuna kavuşmaları sağlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.