VALİMİZ, AMASYA EĞİTİM-BİR-SEN'İN DAVETLİSİ OLARAK "PERŞEMBE SÖYLEŞİLERİ" ETKİNLİĞİNE KATILDI

Valimiz Dr. Osman VAROL, Amasya Eğitim-Bir-Sen Eğitimciler Birliği Sendikasının davetlisi olarak 'Perşembe Söyleşileri' etkinliğine katıldı.

Etkinliğe Valimiz ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin GÜNEŞ, Amasya Eğitim-Bir-Sen Başkanı Kerem CAMCI, şube müdürleri, sendika üyeleri ve eğitimciler de katıldılar.

Valimiz yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Sayın başkanım, çok değerli eğitimci arkadaşlarımız, yöneticiler, öğretmen arkadaşlar, öncelikle hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Ben bu nazik davetiniz için, sizlerle birlikte olup güncel meseleler hakkında şöyle bir hasbihal etme fırsatını bizlere verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Şahsınızda sendika teşkilatınıza teşekkür ediyorum. Gerçekten faydalı eğitimcilerle bir arada olmayı genel yapı olarak seviyorum. Bu sohbetin genel konusu biraz gündemdeki konular, biraz da eğitimle ilgili görüşleriniz olsun istiyorum.

Bugün gündemdeki sorunlarla baş etmenin yöntemlerini ararken bunun eğitimle ne gibi bağlantıları olabilir, biz eğitim dünyası olarak bu sorunun aşılmasında nasıl katkıda bulunabiliriz. Bu konulara değinmeliyiz. Okullarımızın bir kısmını ziyaret ettik. Bazı toplantılar gerçekleştirdik. Çeşitli vesilelerle eğitim hizmetiyle ilgili düşüncelerimizi ifade ettik.

Benim yönetim anlayışıma göre kamunun sunduğu en önemli hizmet eğitim hizmetidir. Bunu her söylediğim yerde gerçekten samimiyetle söylüyorum.

Biz çok farklı hizmet kollarında faaliyet gösteren koskoca teşkilatların koordinasyonundan sorumluyuz, yönetiminden sorumluyuz. Mesleğimiz itibariyle çok genç yaşlardan itibaren bu işe başlayıp bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu da bizim hem topluma dokunduğumuzda hem de diğer kurumlarla olan ilişkilerimizde bizlerin bir fikir sahibi olmasına yol açıyor. Benim bugüne kadar edindiğim fikir ve bende oluşan kanaat budur. En önemli kamu hizmeti dediğimiz eğitim hizmetini sunan personel de bence kamunun en önemli personelidir.

Ama bizler, eğitim camiası, bunun ne kadar farkındayız, bunu unutuyor muyuz ya da farkında olarak başlayıp zaman içerisinde mi unutuyoruz. Yoksa şartlar mı bize bunu bir şekilde unutturuyor, geri planda bırakıyoruz. Veya hiç mi farkında değiliz. Öncelikle eğitim camiası olarak bunu sorgulamamız gerekiyor. Yapılan iş o kadar önemli ki, sonuçları hemen görülmeyen ama belirli bir süre sonra da geri dönülemeyecek şekilde olumlu veya olumsuz sonuçlarının hepimizi etkileyeceği bir faaliyet türü sunuyorsunuz. Yaptığımız işler hayırlıysa da onun sonucunu en erken 10 – 15 sene içinde göreceğiz, gerçekten negatifse de 10 – 15 sene içinde göreceğiz. Burada gösterdiğimiz gayret ve bunun bilincinde olmamız çok önemli.”

Söyleşide Valimiz ve eğitimciler, eğitim – öğretim faaliyetlerinin nasıl daha iyi icra edilebileceği hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Amasya Eğitim-Bir-Sen Başkanı Kerem CAMCI toplantı sonunda Valimize katılımlarından dolayı şükran duygularını ifade ederek, tablo hediye etti.