8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Diyarbakır Bilfen Okulları tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlandı. Okulun yönetim kurulu başkanı Ekrem Karakoç, 'Kadınlara sadece bir günde değil her gün değer vermeliyiz' dedi.Diyarbakır Bilfen Okulları...

Diyarbakır Bilfen Okulları tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlandı. Okulun yönetim kurulu başkanı Ekrem Karakoç, ”Kadınlara sadece bir günde değil her gün değer vermeliyiz” dedi.

Diyarbakır Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç, gerek Bilfen Okulları olarak gerekse Karakoç grup olarak kadına gerekli değeri vererek çok sayıda kadını istihdam ettiklerini söyledi. Karakoç, ”Devletimizin ve hükümetimizin kadın istihdamı için belirlediği kriterler, kontenjanlar var. Biz grup olarak kendimizi bununla sınırlı tutmuyoruz. Zorunluluk olduğu için kadını istihdam etmek gibi bir düşünce ile hareket etmiyoruz. Okulumuzun ve şirketlerimizin bünyesinde çok sayıda kadını istihdam ediyoruz. Bu bir lütüf değil, kadına karşı toplumsal ve sosyal bir sorumluluk görevimizdir. Bundan sonra inşallah daha çok kadını istihdam edeceğiz” diye konuştu.

"Kadına her zaman değer vermeliyiz"

Karakoç, kadına sadece bir günde değer vermenin de yanlış olduğunu ifade etti. Kadın olmazsa insanın ve toplumun olmayacağını anlatan Karakoç, ”Kadın bir çok açıdan olmazsa olmazdır. En önemlisi annelerimizdir, eşlerimizdir, çocuklarımızdır. İnsan kendisi için olmazsa olmaz olana yılda bir kez değer verir mi? Kadına her zaman için değer vermeliyiz. Kaldı ki kadına paha biçilemez değer veren bir dinimiz, peygamberimiz ve tarihten gelen kültürel değerlerimiz var. Kadına yönelik şiddet erkek açısından ilkel bir düşünce, insan dışı bir olaydır. Kadına hak ettiği değerin verildiği bir ülkemiz ve dünyamız olması dileğiyle bu özel günü kutluyoruz” şeklinde konuştu.