HUDER Diyarbakır Şubesi açıldı

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Diyarbakır şubesi açıldı.Dernek binasında yapılan açılış törenine AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, dernek yöneticileri ve çok sayıda avukat katıldı. Burada konuşan HUDER Başkanı Avukat Mehmet...

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Diyarbakır şubesi açıldı.

Dernek binasında yapılan açılış törenine AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, dernek yöneticileri ve çok sayıda avukat katıldı. Burada konuşan HUDER Başkanı Avukat Mehmet Sıdık Demir, derneğin amaç ve vizyonunu anlattı. Dernek olarak avukatlık mesleğinin daha sağlıklı yürütülmesi için gayret sarf edeceklerini kaydeden Demir, “Avukatlar arası mesleki dayanışma ve gönül birliğini sağlama ve bu amaçla gayretler sarf etme inancındayız. Avukatlar ile diğer yargı erki mensuplar arasında daha sağlıklı iletişim kanalları oluşturma ve geliştirme azminde olmak istiyoruz. Hukuki araştırmalar yapmak, hukuki uygulamalarda karşılaşılan sorunlar için çözümler üretmek için şehrimizde bulunan hukukçu hocalarımız ve tecrübeli meslektaşlarımızla çalışacağız. Ciddi bir arşiv oluşturarak web sitemiz ve dernek merkezimizde meslektaşlarımızla paylaşacağız” dedi.

“Birlik ve beraberliğin yeniden inşasına katkıda bulunmak”

Çanakkale zaferinin yıl dönümünde bu açılışın olmasının değerli ve anlamlı bulduğunu kaydeden Demir, sözlerine şöyle devam etti:

“İki gün önce 16 Mart günü Halepçe’de kimyasal silahlarla beş bini aşkın masum sivilin katledilişinin, şehit edilişinin 29. yılını yaşadık acılarımızla. Amacımız; Hame’yı Halepçeyle, Halepçe’yi Hocalıyla, Hocalı’yı Bosna Hersekle, Haleple uğradıkları katliamlarla kardeş görmek, adaletle yaklaşmak ve bu ruhla beraberlik ve kardeşliğin Çanakkale’de olduğu gibi yeniden inşasına katkıda bulunmaktır. Hiç şüphesiz güncel politikayla değil ancak yaşadığımız ülke ve bölgenin gelecek tasavvuruna, ahlaki ilkelerle yürümesine, adaletin tahakkuk ve tesisine karınca kararınca katkıda bulunma gayretinde de olacağız.”