TGT tarafından en segiliye hasret etkinliği düzenlendi

Diyarbakır'da Türkiye Gençlik Hareketi (TGT) tarafından 'En sevgiliye hasret, en sevgilinin yolunda giden lidere evet' etkinliği gerçekleştirildi. Salonu dolduran katılımcılara seslenen TGT Genel Başkanı Hakan Polat, "Şunu herkes bilsin...

Diyarbakır’da Türkiye Gençlik Hareketi (TGT) tarafından ’En sevgiliye hasret, en sevgilinin yolunda giden lidere evet’ etkinliği gerçekleştirildi. Salonu dolduran katılımcılara seslenen TGT Genel Başkanı Hakan Polat, "Şunu herkes bilsin ki; siz ne kadar Kürtseniz ben de o kadar Kürdüm. Ben ne kadar Türksem siz de o kadar Türksünüz. Et tırnaktan ayrılmaz. Hep birlikte büyük Türkiye’yiz" dedi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, TGT Genel Başkanı Hakan Polat, TGT Başkan Vekili Ömer Tekiner, TGT Doğu ve Güneydoğu Bölge Başkanı Hasan Doğan, Erdemliler Hareketi Derneği Başkanı Atilla Kaymaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcıların hepsine üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin bulunduğu ’Yeni Türkiye için evet’ yazılı atkılar verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim dinletisi yapıldı.

Duaların ardından TGT Genel Başkanı Hakan Polat, salonu dolduran katılımcılara seslendi. Katılımcılara ve programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Polat, Türkiye Gençlik Teşkilatı olarak Diyarbakır’ın gençlerinin sıkıntılarını dinlemeye ve yeniden ’Kırklar Meclisi’ni kurmaya geldiklerini ifade etti. Polat, sözlerine şöyle devam etti:

"Şunu herkes bilsin ki; siz ne kadar Kürtseniz ben de o kadar Kürdüm. Ben ne kadar Türksem siz de o kadar Türksünüz. Et tırnaktan ayrılmaz. Hep birlikte büyük Türkiye’yiz. Hazreti Muhammed’in (sav) dişi kırıldı diye dişlerini söken sahabe gibi peygamber sevdalısı, karadan gemileri yürüten hazreti Fatih’in İstanbul’u fethettiği bugünkü inançla, mazlumun yanında, haklının yanında, haksızın karşısında, iyinin yanında, kötünün karşısında, caddelerde, meydanlarda ve sokaklarda vatan için, al bayrak için, Kur-an için birlik ve beraberlik için ant içmiş bir gençlik Cumhurbaşkanlığı sistemine evet demeye geldik."

"16 Nisan tarihi son derece önemli bir tarihtir"

Ardından konuşan Ak Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar ise, 16 Nisan’ın son derece tarihi ve önemli bir tarih olduğunun altını çizdi. Akar, "Her Cumartesi komşu vilayetlere gidiyorum. Gittiğim her yerde bir uyanış var. Her yerde bir diriliş var. Bitlis’te, Elazığ’da, Bingöl’de, Şanlıurfa’da, Adıyaman’da, Van’da her yerde bir uyanış var. Edirne’de, Ankara’da, İzmir’de, Antalya’da tüm Türkiye’de bir uyanış var. Selam olsun bu uyanışa. Bu salondaki coşkuyu yüreğimizde madalya yaparak devam edeceğiz. 16 Nisan tarihi son derece önemli bir tarihtir. bu sıradan bir referandum değil. Kutlu bir davanın, yıllar, on yıllarca ortaya konmuş emeğin artık taçlanacağı bir tarihtir. Biz, bu salonda bulunan herkes, tankların karşısında durduk. Tüm Türkiye 15 temmuz gecesi tankların önünde durdu. İşte o kutlu ruhtur bu salonları coşturan. İste o kutlu ruhtur meydanları dolduran. Selam olsun bu kutlu ruhlara" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TGT Genel Başkanı Hakan Polat tarafından Ak Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar’a plaket verildi. Program 14 temmuz adlı tiyatro oyunu ve ilahi dinletisinin ardından sona erdi.