Av sezonu kapandı

Erzurum Valiliği'nce yapılan yazılı açıklama ile, Av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başlaması nedeniyle 26 Şubat 2017 tarihinden itibaren ülkemizde av sezonunun sona erdiği belirtildi.

Erzurum Valiliği’nce yapılan yazılı açıklama ile, Av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başlaması nedeniyle 26 Şubat 2017 tarihinden itibaren ülkemizde av sezonunun sona erdiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Ülkemizde bilindiği üzere yasal olarak kara avcılığı “av sezonu” içerisinde yapılmaktadır. Av sezonu, av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşama evreleri dikkate alınarak belirlenmekte olup, 2016-2017 Av dönemi merkez av komisyon kararı ile belirlenen av sezonu 13 Ağustos 2016 tarihinde açılmış ve 26 Şubat 2017 tarihi itibariyle kapanmıştır. Sezon dışında avlanmak kesinlikle yasaktır.

Sürdürülebilir av ve yaban hayatının devamı için av sezonu dışında avlanılmaması, av ve yaban hayvanlarının rahatsız edilmemesi, yavru ve yumurtalarının toplanılmaması gerekmektedir. Bu tür yasadışı faaliyetlerde bulunanların Orman ve Su İşleri Şube Müdürlükleri, Orman İşletme Müdürlükleri, Jandarma ve Emniyet Birimleri ile Fahri Av Müfettişlerimize bildirilmesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi yaban hayatı açısından büyük önem arz etmektedir.

Av sezonu dışında yasadışı av faaliyetinde bulunanların 4195 sayılı Kara Avcılığı Kanunu hükümlerince haklarında yasal işlem yapılacaktır.” denildi.