VALİ MEMİŞ İLÇE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Erzurum Valisi Okay Memiş, " Erzurum için bir hedef koyduk. 2019 yılında büyükbaş hayvan sayısı bakımından ve kış turizminde Erzurum'u Türkiye'nin 1 numarasına taşıyacağız." dedi.

Oltu ve Narman ilçelerinde bir dizi incelemelerde bulunan Vali Memiş, ilk olarak Oltu Kaymakamlığını ziyaret etti. 

Oltu Kaymakamı Şenol Turan ve kaymakamlık personelince karşılanan Memiş, kaymakamlık şeref defterini imzaladıktan sonra Turan'ın makamına geçti.  İlçe hakkında Turan'dan bilgi alan Vali Memiş, daha sonra esnafı ve Oltu Taşı Çarşısını ziyaret ederek esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Oltu Taşı'ndan yapılan takı, tesbih ve aksesuarları yakından inceleyen Vali Memiş, Oltu Belediyesi ve tarihi Rus Kilisesi'ni de ziyaret edip ilçeden ayrılarak Narman'a geçti. Burada Narman Kaymakamı Mustafa Serin, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ve personel tarafından karşılanan Vali Memiş, kaymakamlık binasına geçti.

İlçe hakkında Kaymakam Serin'den bilgi alan Vali Memiş, yapılması gereken yatırımlar hakkında talimat verdi. Ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Memiş, iki ilçede de gerekli yatırımların yapıldığını, eksiklerin ise bir an önce giderileceğini kaydetti.

Erzurum'un hayvancılık konusunda önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Memiş, "Valilik, büyükşehir belediyemiz, siyasilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarıyla Erzurum için bir hedef koyduk. Allah nasip ederse 2019 yılında büyükbaş hayvan sayısı bakımında Erzurum'u Türkiye'nin 1 numarası yapacağız. Hem bakanlığımızın hem de bizlerin yapacağı desteklerle özellikle büyükbaş hayvan sayısında önemli çalışmalarımız olacak. Hayvancılığın yanı sıra kış turizminde de Erzurum'u 1 numara yapmak istiyoruz. Bu iki potansiyelin de olduğunu görüyoruz ve çok büyük bir nimete sahibiz. Bu nimeti israf etmeden çalışmalarımıza başladık ve bunları hayata geçirdiğimiz zaman işsizlere de önemli istihdam sağlayacağız." diye konuştu.

"AMACIMIZ AĞALIK PAŞALIK DEĞİL VATANDAŞA HİZMET ETMEKTİR"

Vali Memiş, ilçeleri gezilerinde sorunları yerinde gördüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:
"Karayazı, Karaçoban, Tekman ve Hınıs'dan sonra bu iki ilçemizde de devlet yatırımlarını yerinde memnuniyetle gördük ki her ilçede gördüğümüz güzel tablolar var. Eğitim, sağlık, kültür, turizm ve diğer birçok alanda temel kamu hizmetleri yeterlidir. Oltu ilçemizdeki 72 köyün birçoğunun yolu asfalt, eksik kalan köylerimizi de 2019 yılında Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız. Hem Oltu hem de Narman alt yapı sorununu büyük ölçüde halletmiş.  Amacımız ağalık paşalık değil vatandaşa hizmet etmektir. Bu ziyaretlerle kamu hizmetlerinin yerinde kullanılıp kullanılmadığını görüyor ve değerlendiriyoruz."

"OLTU TAŞI VE KEHRİBARI İÇİN 2019'DA PROJELERİMİZ OLACAK"

İlçenin önemli yer altı kaynağı olan Oltu Taşı'nın kültürel ve turistik değerini artırmak için projelerin olacağına işaret eden Vali Memiş, sözlerini şöyle tamamladı:
"Hem Erzurum hem de Türkiye'ye mal olmuş Oltu Taşı ve Oltu Kehribarı, kültürel ve turistik değer açısından son derece önemlidir Bu kapsamda Oltu Taşı ve Kehribarı için 2019'da projelerimiz olacak. Bu işten para kazanan hemşehrilerimizin ve girişimcilerimizin her zaman yanında olacağız. Belki bunun model ve çeşitlerini artırabiliriz. Yapacağımız çalışmalarla bu özel taşları sadece Türkiye'ye değil de dünyaya açılmasını sağlayabiliriz."