Fi Çi Pi Serisi Artık Dijital Ortamda

Fi Çi Pi roman serisi diziye uyarlanıyor. Kitapçılarda çok satanlar listesinde bulunan serinin yapımcılığını Ay Yapım üstleniyor.

1979 doğumlu Akilah Azra Kohen’in yazmış olduğu Fi Çi Pi roman serisi diziye uyarlanıyor. Kitapçılarda çok satanlar listesinde bulunan serinin yapımcılığını AY YAPIM üstleniyor. 

Senaryo hazırlıkları biten dizinin başrollerinde Serenay Sarıkaya (Duru), Mehmet Günsur (Can Manay), Ozan Güven (Deniz) ve Berrak Tüzünataç (Özge) gibi ünlü isimler yer alacak.

Daha sonradan Fi Çi Pi kadrosuna katılan ve Dağ 2 filminde Baybars Yücel karakterini canlandıran yakışıklı oyuncu Armağan Oğuz da Göksel karakterini canlandıracak.

Dizinin her bölümü 60 dakika süren 13 bölümden oluşması planlandı

Sırdan bir buçuk saat üzeri ve üç dört sezonluk dizi alışkanlıklarına ters düşerek, kısa olmasıyla bile özgünlüğünü ortaya koyan ve ayrıca Türkiye’nin ilk özgün dijital dizisi olarak tanımlanan Fi Çi Pi şimdiden merak konusu oldu. Yönetmenliğini ise Mert Baykal yapacak.

Fi Çi Pi

Serinin ilk iki kitabında (Fi ve Çi) popüler konuları işleyerek okuyucunun dikkatini çeken yazar, üçüncü kitabında (Pi) ise Türkiye gerçekleri üzerine yoğunlaşarak asıl anlatmak istediğini son kitabında belirtmiştir.

Geleneklerin dışında özgün ve akıcı anlatımlarıyla ilgili odağı olmuş Kohen, kitaplarının diziye uyarlanması konusunda başta çekimser olsa da şuan halinden memnun görünüyor. Henüz başlamadan oldukça dikkat çekmeyi başaran dizi ünlü oyuncu kadrosu, usta yönetmeni ve farklı havasıyla büyük başarılara imza atacağa benziyor. 
 

fi çi pi dijital ortam