Hülya Koçyiğit, Mülteci Dramını Anlatan Dizi Senaryosuna Başladı!

Hülya Koçyiğit, mültecilerin dramını daha açık bir şekilde gözler önüne sermek için bir dizinin senaryosunu yazmaya başladı.

Ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, mültecilerin dramını daha açık bir şekilde gözler önüne sermek için bir dizinin senaryosunu yazmaya başladı. Eğer her şey yolunda giderse, ünlü oyuncu bu dizide rol de alacak.

Dizinin yapılmasındaki en önemli amaç Batı’nın dikkatini çekmek ve mültecilere bakış açısını değiştirebilmek. Koçyiğit ayrıca, mülteciler konusunda Türkiye’nin ne kadar adaletli davrandığını da bu şekilde anlatmayı amaçlıyor. 

200 filmi içinde barındıran bir sanat hayatı bulunan sevilen oyuncu, son zamanlarda hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de gönüllerde taht kurmayı başardı.

Mülteci dramını anlatacak olan dizinin, gerçek hikayelerden uyarlandığını, ancak senaryolaşmasının zaman aldığını belirten Koçyiğit, tahmini yayınlanma tarihinin 2018 olacağını belirtti.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, ‘’Sadece yaşamak için yardım istiyorlar. Biz öyle güzel bir milletiz ki, gerçekten aziz milletim, cennet vatanım, bize yardım için gelen insanları geri çevirmiyoruz. Tam tersi, varımızla yoğumuzla paylaşmaya çalışıyoruz. Çünkü insan olmayı öncelikle hedeflemişiz biz. Terör bütün dünyanın sorunu. Bütün dünyanın bu konuda el birliğiyle buna bir son vermesini bekliyorum. ‘’ diyerek konunun önemine dikkat çekti.

Suriyeli mültecilerle ilgili daha önce de bazı projeler yapılmıştı. Yeşim Tonmaz’ın yazdığı ve yönetmenliği yaptığı  ‘’Askıda’’ filmi AB İnsan Hakları film yarışmasında ödül almıştı. Yarışmada, Suriyeli mültecileri işleyen tek senaryo Tonmaz’a aitti.
 

Hülya Koçyiğit Kimdir?

1947 Üsküdar doğumlu ünlü sanatçı, oyunculuk kariyerine 18 yaşında başlamıştır. 1991 yılında devlet sanatçısı unvanı alan Koçyiğit, uzun süre kurucusu olduğu SO-DER’de (Sinem Oyuncuları Derneği) başkanlık yapmıştır. 4 yıl süren başkanlık kariyerinin ardından, dernek yönetim kurulundaki görevi devam etmektedir.

hülya koçyiğit