KARAMANLI POP YILDIZI ÜNÜNE ÜN KATIYOR

Son zamanlarda müzik piyasasında yakaladığı ivmeyi koruyan Karamanlı..

KARAMANLI POP YILDIZI ÜNÜNE ÜN KATIYOR
Son zamanlarda müzik piyasasında yakaladığı ivmeyi koruyan Karaman’lı Suadiye, albüm çalışmalarının yanında sahne şovları ve klip çekimleri ile giderek ününe ün katıyor.
5 Mayıs 1991 yılında Karaman’da dünyaya gelen Suadiye, küçük yaşlardan itibaren müziğe ilgi duydu ve ailesinin desteği ile kendisini geliştirmek için piyano ve şan dersleri aldı. 
Sanatçının kendi adını taşıyan pop ve R&B şarkılardan oluşan ilk albümü Arpej Yapım Müzik etiketiyle yayımlandı. Albümdeki tüm şarkıların söz ve besteleri Suadiye’ye ait. 
Türkiye’nin bu çok önemli sanatçılarından ve şan eğitmenlerinden 4 yıl boyunca ses eğitimini sürdüren Karamanlı Suadiye, halen dünyanın en köklü ve kaliteli müzik okullarından olan SAE Technology College'de Ses Mühendisliği eğitimini sürdürüyor.
Besteci ve şarkı sözü yazarlığı kişiliği ile de ön plana çıkan sanatçının kendisine ait birçok bestesi ve şarkı sözü bulunuyor. 
SAHNE ŞOVLARI
Bugünlerde İstanbul’un en gözde mekanlarında da sahne alan Suadiye, dans eğitimini Bachata, Salsa, Hip-hop R&B üzerine alıyor.  Suadiye müzik ve dansı bir bütün olarak gördüğünden sahne şovlarına da önem veriyor.
SES EĞİTİMİ
Sanatçı, ses eğitimi ve şan derslerini; İstanbul Devlet Opera ve Balesi opera sanatçısı Bariton Alp Köksal’dan, İstanbul Devlet Opera ve Balesi opera sanatçısı ve 2008 Leyla Gencer Şan Yarışması birincisi Soprano Nazlı Deniz Boran’dan,  Mimar Sinan Üniversitesi Şan Pedagogu Payam Koryak’tan,  Mimar Sinan Üniversitesi Müzikal Bölümü mezunu ve Şan Eğitmeni Zehra Belevi’den, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Opera-Şan eğitimi alan ve birçok pop yıldıza eğitim veren Aylin Taşar ile şan derslerine devam ediyor.
ALBÜM VE KİLİP ÇALIŞMALARI
Suadiye’nin ilk klibi "Kalp Atışları" şarkısına Assos, Behramkale ve Kaz Dağları'nda çekilmişti. 
Suadiye'nin ikinci video klibi "Aşk Falakası" şarkısına Filmline prodüksiyonu ile Orion Stüdyolarında 45 kişilik ekiple çekildi. Murad Küçük yönetmenliğinde çekilen klibin görüntü yönetmenliğini Veli Kuzlu üstlendi. Styling, Umut Eker tarafından yapıldı ve kostümler Raisa Vanessa tarafından hazırlandı. Dans ağırlıklı bir klip olup, Duygu Etikan tarafından altı ayrı koreografi hazırlanmış ve Suadiye'ye dört dansçı eşlik etti. 
Suadiye'nin üçüncü video klibi, ünlü DJ Cihat Uğurel ile yaptığı bir proje kapsamında "Sıramı Bekliyorum” şarkısına çekildi. Sözü Sezen Aksu’ya, müziği Apostolos Kaldaras’a ait olan ve 1993 yılında Aşkın Nur Yengi tarafından seslendirilen bu cover şarkı, Cihat Uğurel feat. Suadiye – Sıramı Bekliyorum adı ile tekli olarak çıktı. Teklide Cihat Uğurel’in Remix versiyonu da bulunuyor. Şarkıya Teoman Topcu yönetmenliğinde Green Screen ve Visual Effect ile Midas Stüdyolarında 45 kişilik bir ekiple klip çekildi.