KHK'lar Geliyor! İşte Evlilik Programları Hakkında Son Durum

Son dönemlerde fazlaca tepki çeken evlilik programları hakkındaki tartışmalar meclise kadar gitti. İşte detaylar.

Evlilik programları son dönemlerde halkın tepkisini çokça çeken Rtük’e şikayetler yağdırılan ancak bir o kadar çok izlenen programlardan. 3 ayrı kanalda ayrı ayrı yayınlanan ve sunucularının uçuk paralar aldığı iddia edilen evlilik programları hakkında tamamıyla yasaklanacağı iddia ediliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi gelen şikayetler ve halkın tepkisi üzerine evlilik programlarının araştırılması için bir komisyon kurdu. Kurulan komisyon ile sonuç alınmasının uzun süreceği ihtimali üzerine yayınların tamamen yasaklanması gündemde. Bu programların yasaklanması için Kanun Hükmünde Kararname ile yapılması bekleniyor.

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu’nun köşesinde bugün yazdığı habere göre sağlam bir kaynak tarafından bu haber kendisine iletildi. Eyüboğlu’nun haberine göre evlilik programlarını yasaklayacak Kanun Hükmünde Kararname için hazırlıklar başladı. TBMM’de kurulan komisyonun ilk raporuna göre ise verilen para cezalarının bu programları yıldırmadığı yönünde.

TBMM komisyonu konuya ilgili çalışmalarını bitirdikten sonra bir rapor hazırlanacak. Bu çalışmaların bitmesi ve rapor hazırlanması ise en az bir yıl süreceği tahmin ediliyor. İçinde bulunduğumuz Olağanüstü hal ile birlikte hükümete verilen Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi ile bu konuda hızlı bir karar çıkarılması bekleniyor. Evlilik programlarının topluma zarar verici yayınlarının da bir an önce durdurulması isteniyor. 3 ayrı kanalda yayınlanan programların senaryo üzerine oluşturulduğu ve reyting uğruna ajanslardan oyuncular getirildiği daha önce gözlemlenmişti.

evlenme programları yasaklanacak mı