Yengeç Kadını ( 22 Haziran - 22 Temmuz )

Hoş bir mizaca sahip nadir kadınların burcu olan yengeç, sıcakkanlı tavırlarıyla dikkat çeker. Ev hayatlarına çok faz önem verdikleri için önem sırasında evleri başlarda gelir. Yalandan haz etmediği için herkesin dürüst olmasını bekler. Kötülüğü sevmez ve olaylara iyiniyetle yaklaşır.

Genel Özellikleri

Romantizm her zaman ön planda olduğu için, akıllarından çok duygularıyla hareket ederler. Ancak maceraperest bir ruhları da vardır. Yeni şeylere karşı tamamen kapalı değillerdir ancak alışmaları uzun zaman alır. Herkesten önce evleri ve aileleri gelir. Anaç bir tabiatları vardır. Duygusal yönden oldukça hassas olan bu burcun kadınlarının sezgileri kuvvetlidir. Bu nedenle sezgilerine güvenirler. Çevrelerindeki insanların iyi niyetli ya da kötü niyetli olduklarını kolayca anlarlar. Etraflarındaki insanlardan ilgi ve şefkat beklerler. Bunu bulamadıklarında da kolayca kırılabilirler. Cömert bir yapıya sahip olan yengeç kadını asla savurgan değildir. Aksine tutumlu davranır ve para biriktirmeyi bilir. Kendisi hakkında konuşmayı fazla sevmeyen yengeçler, ince ve derin düşüncelere sahiptir. Kendileri hakkında konuşmayı sevmeseler de başkaları hakkında konuşmayı sevdikleri için dedikoducu gibi gözükebilirler. Eleştirilere fazla açık olmadıkları için bu konuda karşı tarafa sert tepkiler verebilirler. Gururlu olan yengeç kadını, sadakatsizlikten haz etmez. Yolculuk yapmayı çok seven yengeç, özellikle deniz yolculuğuna bayılır. Güzel yerleri keşfetmekten ve kafa dinlemekten hoşlanırlar.

Fiziksel Özellikleri

Yuvarlak yüz hatlarına sahip olan yengeç kadınlarının gözleri fazla iri değildir. İlk bakışta çeneleri dikkat çeker ve saçları da gürdür. Ten renkleri açık renk ya da kumral olan yengeç kadınlarına gülmek oldukça yakışır. Ne kısa boylu ne de kısa boylu olan yengeç kadınları, modayı takip etmez ancak giydiğini oldukça yakıştırır.

Aşk Hayatı

Eşine sadık olan yengeç kadını, sadık olduğu kadar da kıskançtır. Sevgi onlar için önemlidir ve her zaman ilgi görmek isterler. Kısa süreli ilişkilerden ziyade, uzun ve ciddi ilişkileri tercih ederler. Bu nedenle gönül eğlendiren bir yengeç kadınına rastlamak fazla mümkün değildir. Bir yengeç ilişkisinde fazla konuşmaya ve sıkıntı çıkarmaya başladığında erkek bilmelidir ki yanlış giden bir şeyler vardır.

Olumlu Özellikleri

Yumuşak tabiatlı ve duygusal olan yengeç kadını, sabretmesini bilir. Koruma ve destek duyguları gelişmiştir. Ailesine çok düşkündür ve bu nedenle güvenilirdir.

Olumsuz Özellikleri

En dikkat çeken özelliği bağımlı olmasıdır. Meraklıdır. Bu nedenle her işe burnunu sokar. Bazı durumlarda aşırı duygusallığı karşı tarafı kızdırabilir. Kimi zaman kolayca sinirlenir ve kolayca suratını asar.

22 Haziran