OSB'de 150 kişilik daha istihdam sağlandı

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde çeşitli firmaların ara elaman ihtiyaçlarının karşılanması için açılan istihdam garantili meslek edindirme kurslarını tamamlayan kursiyerlerin sertifika dağıtım törenine katıldı.

Vali Aydoğdu burada yaptığı konuşmasında teknolojinin hızla geliştiğini dünyanın değişim ve dönüşümünün devam ettiğini söyledi.

Vali Aydoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyadaki bu değişime Aksaray’ın Türkiye’nin ciddi anlamda ayak uydurması gerekiyor. 2034 yılında 1 milyar robot aramızda olacak bazı işleri yazılımlar, bazı işleri de robotlar yapıyor. Bizim en büyük hedefimiz Aksaray’da ki bütün insanlarımıza katma değer sağlayacak bir iş sağlamak. Bu hepimiz için çok önemli ve değerli.  Aksaray İç Anadolu’nun incisi,  Aksaray bir elmas bizim yapmamız gereken bu elması el birliği ile gönül birliği ile parlatmak. Bu gün burada İşe başlayacaklara hayırlı olsun diliyorum” dedi.

İnsan değerinin dünya bilgi stokuna ne ürettiği ile ilgili olduğunu vurgulayan Vali Hamza Aydoğdu: “Bilgiyi alacağız, işleyeceğiz ve anlamlandıracağız. Artık değer ürettiğiniz sürece bu dünyada var olur ve ayakta kalırsınız.” dedi.

Düzenlenen eğitim programına katılan kursiyerlere sertifikaları Vali Hamza Aydoğdu, Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan, Çalışma ve İş Kurumu Aksaray İl Müdürü Mahmut Akkuş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş ve katılımcılar tarafından verildi.

-İşbirliği protokolü imzalandı

İŞKUR teşvik ve destekleri ile toplam 150 kişinin istihdam edildiği programın devam edeceği belirtilirken, kamu özel sektör işbirliğinde hazırlanan; İŞKUR, TOBB temsilcisi Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası birlikteliğinde düzenlenecek Mesleki Eğitim Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü Vali Aydoğdu ve protokol taraf temsilcileri tarafından imzalandı.

Vali Hamza Aydoğdu Aksaray OSB’de tekstil sektöründe yatırım yaparak istihdam sağlayan Özser Tekstil, Akmoda, Konfeksiyon, SK Göktürk Tekstil, Sarpteks Giyim firmalarını ziyaret ederek hayırlı işler dileğinde bulunarak faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

-Firmalara Teşekkür Belgesi verildi

KOVİD-19 salgın döneminde sağlık kuruluşlarına maske, siperlik, tulum ve yoğun bakım ünitelerinde kullanılmak üzere ekipman desteği sağlayan, AKMODA Konfeksiyon Aziz Kondu, İMER İş Makinaları A.Ş Metin Uygun’a teşekkür belgesi takdim etti.

 

aksaray hava durumu aksaray aksaray haber aksaray malaklısı aksaray son dakika