OSMANİYE'DE HAZIRLIKSIZ DEPREM TATBİKATI YAPILDI

Osmaniye'de Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Müdahale Planı Dairesi Başkanı Abdülkadir Tezcan, Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Yusuf Aysu'nun da katılımıyla Osmaniye'de 7.5 büyüklüğünde deprem olduğu farz edilerek masa başı deprem tatbikatı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının tatbikat talebi ile Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından 21 Aralık Cuma saat 17.20’de Osmaniye’de 7.5 büyüklüğünde deprem senaryosu uygulanmak üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut'a Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezini, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu (İAADKK) üyelerinin katılımıyla 24 saat çalışma esasına geçilmesi için hazırlanılması talimatı verildi. Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordine görevini üstlenmek üzere, ivedi bir şekilde harekete geçilerek tüm personel göreve çağrıldı.
 
        Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Müdahale Planı Dairesi Başkanı Abdülkadir Tezcan, Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Yusuf Aysu, İAADKK üyeleri, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdürlerinin katılımıyla tatbikat başladı. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında yerel ölçekte hazırlanan İl Afet Müdahale Planı devreye alınarak yapılan tatbikatta, İl Koordinasyon üyeleri sorumlu oldukları hizmet grubu için tatbikat gereği yaptıkları çalışmaları anlattılar.
 
        Yaklaşık iki saat süren tatbikat,  Vali Ömer Faruk Coşkun, tüm katılımcılara ve AFAD çalışanlarına teşekkür ederek, “Öncelikli dileğimiz hiçbir afetin meydana gelmemesi ancak olası bir afet durumunda da hazırlıklı olmamız gerekiyor. Tüm kurumlarımızla birlikte hazır olalım ki olası bir afet durumunda zararı en aza indirebilelim. Bu tatbikat da bu nedenle gerçekleştirildi. Tüm kurumlarımızın üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceklerine inanıyorum. Temenni ediyorum ki hiçbir zaman afet yaşamayalım.” dedi.