VALİ ÖMER FARUK COŞKUN, KADİRLİ'DE İNCELEME VE DENETLEMELERDE BULUNDU

Vali Ömer Faruk Coşkun, beraberinde Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ile birlikte Kadirli ilçesini ziyaret etti. Vali Coşkun'un ziyaretinde Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun ile İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik de yer aldı.

İlk olarak Kadirli’nin İlbistanlı Köyünü ziyaret ederek, İlbistanlı İlkokulu ve Ortaokulu’nda incelemelerde bulunan Vali Coşkun, okul müdürü İsmail Kastal’dan okul hakkında bilgi aldı. Okul Müdürü Kastal, 12 dersliği, 2 anasınıfı, 2 fen bilgisi laboratuvarı, 1 müzik ve 1 resim dersliği bulunan Okulun, 3 Aralık 2018’de hizmete açıldığını ifade etti. Aldığı bilgilerin ardından okulun öğretmenleri ile de bir araya gelerek sohbet eden Vali Coşkun, daha sonra okulun sınıflarını ziyaret etti. Öğrencilere sohbet ederek, sorular soran Vali Coşkun, çocuklara eğitim hayatlarında başarılar diledi.
 
Vali Coşkun incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Devletimizin, hükümetimizin eğitim noktasında özellikle son yıllarda yapmış olduğu güzel yatırımlar eğitimdeki fiziki şartların önemli ölçüde iyileşmesini sağladı. Bundan sonraki süreçte de öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim almaları için gayretlerimiz devam edecek.  İlbistanlı Köyümüze yapılan okulumuz da bu hedef doğrultusunda yapılan çalışmaların bir sonucudur. Çocuklarımız bu güzel binada iyi bir eğitim alacaklar ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanacaklar. Çocuklarımızın eğitimi için fedakârca çalışan öğretmenlerimize de bu vesile ile teşekkür ediyorum. Okulumuzun öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Öğle yemeğinde de öğrencilerle bir araya Vali Coşkun, ziyaretinin sonunda öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Vali Coşkun, programının devamında, Savrun Çayı üzerinde bulunan ve İlbistanlı, Koçlu ile Kösepınarı köylerine ulaşımı sağlayan Hasandede Köprüsünde incelemelerde bulundu. Yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Köprü hakkında, Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan’dan bilgi alan Vali Coşkun, daha sonra yapımı devam eden 24 derslikli Cemalpaşa Ortaokulu ve İlçe Sağlık Müdürlüğü inşaatlarında incelemelerde bulunarak inşaatlarda gelinen aşama hakkında bilgi aldı.
 
Kadirli ziyaretinin devamında arkeolojik kazı alanını da ziyaret eden Vali Coşkun, kazı sonucunda ortaya çıkarılan mozaiklerde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında Osmaniye Arkeoloji Müzesi Müdürü Ayşe Ersoy’dan bilgi aldı. Osmaniye Müze Müdürü Ersoy, kazılarda M.S. 2. Yüzyıl Roma Dönemine ait mozaiklerin bulunduğunu ifade ederek çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.
 
        Vali Coşkun, yaptığı açıklamada, yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan tarihi buluntuların, ilimizin kültürel varlığına çok önemli bir katkıda bulunacağını belirterek, “Kazı çalışmaları tamamlanıp tüm eserler gün yüzüne çıkarıldığında burayı bir açık hava müzesine dönüştürerek turizme kazandırmış olacağız” dedi. Kazı çalışmalarında görevli personele çalışmalarında kolaylıklar dileyen Vali Coşkun, son olarak Kadirli Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi inşaatı ve 24 derslikli Kadirli Cengiz Topel Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulunarak, inşaatlarda gelinen aşama hakkında bilgi aldı.
 
        Vali Ömer Faruk Coşkun, Kadirli ilçesinde yaptığı inceleme ve denetlemelerin ardından, ilçeden ayrıldı.