BEÜ, Anne Üniversitesi için kolları sıvadı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi (MEDEM) bünyesinde başlatılacak olan 'Anne Üniversitesi' projesi okuma yazma bilen tüm Zonguldaklılara açık olacak, 8 haftalık eğitimi tamamlayanlar sertifika alacak.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi (MEDEM) bünyesinde başlatılacak olan “Anne Üniversitesi” projesi okuma yazma bilen tüm Zonguldaklılara açık olacak, 8 haftalık eğitimi tamamlayanlar sertifika alacak.

Tüm Zonguldaklıların üniversitesi olma adına sürekli bir çaba içinde olan BEÜ, Çocuk Üniversitesi, Engelsiz Üniversite çalışmasının tamamlayıcısı niteliğinde “Anne Üniversitesi” projesi için çalışmalara başladı.

(MEDEM) Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi bünyesinde açılacak olan proje Mart ayında başlayacak. Projede verilecek dersler alanında uzman olan öğretim elemanları tarafından anlatılacak.

Anneler ne öğrenecek

Dersler, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin öğretim üyeleri tarafından verilecek. Haftada bir gün olarak planlanan programda, sınıfların en fazla 25 kişiden oluşması öngörülüyor. 8 haftalık derslere en az 6 hafta devam zorunluluğu olacak ve eğitimin ardından katılımcılara sertifika verilecek.

“Anne Üniversitesi”nde, anne, baba ve çocuk arasındaki iletişimin nasıl olması gerektiği üzerinde durulacak. İlaç Kullanımında Annelerin Rolü, Anne çocuk beslenmesi- Çocuk Sağlığı, Ailede Değer Eğitimi, Aile Ekonomisi, Çocuk ve Eğitim, Teknoloji Bağımlılığı-Medya Okuryazarlığı, Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi programda yer alan diğer dersler olarak belirlendi.