VALİMİZ SAYIN AKBIYIK, İLİMİZ İDARECİ VE GAZETECİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Valimiz Sayın İdris AKBIYIK, 10 Ocak İdareciler ve Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle İlimizde görev yapan idareci ve gazetecilerle verilen yemekte bir araya gelerek günlerini kutladı.

Valiliğimiz tarafından polis evinde düzenlenen programa Valimiz Sayın İdris AKBIYIK, Belediye Başkan Vekili Cüneyt EPCİM, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa BALIK,  Vali Yardımcıları Mustafa PALA, İdris KOÇ ve Mustafa DURUK, Şemdinli İlçesi Kaymakamı Muhammet Fuat TÜRKMAN, Derecik İlçesi Kaymakamı İdris ARSLAN,   İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri ÖZTÜRK,  İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat DİLBEROĞLU ve basın mensupları katıldı.
 
Programda bir konuşma yapan Valimiz Sayın AKBIYIK,  İdareciler ile gazetecilerin aynı günü beraber kutlamalarının çok anlamlı olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:
 
"Gazetecilik, büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Toplumsal kalkınma ve gelişmenin sağlanmasında tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın önemi büyüktür.
 
Biz İdareciler olarak halkımız için yaptığımız hizmetler ile nasıl ki kamu görevi ifa ediyorsak sizler de bizlerin sesi olarak oldukça önemli bir kamu görevini ifa ediyorsunuz. Gerçekten değerlisiniz, gerçekten bizlerin sesini hem halkımıza, hem Türkiye’ye hem de dünyaya duyuruyorsunuz. Yaptığınız bu görevlerden dolayı sizleri tek tek tebrik ediyorum. Burada şu ihtiyaç var, bu vatandaşın şöyle bir ihtiyacı var demek bence bir kamu görevidir. Her şeyi biz İdarecilerin görmesi mümkün değildir. Sizlerde bunları bizlere gösteriyorsunuz. İşte bu yüzden İlimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişip kalkınması için birlikte yürüteceğimiz çalışmalar oldukça önemlidir.
 
Gazetecilerin üzerinizde oldukça büyük sorumluluklar olduğunu belirten Valimiz Sayın AKBIYIK, şunları aktardı:
 
 Biliyorsunuz ki Bağımsız ve hür gazetecilik faaliyetinin en güzel örneğini 15 Temmuz gecesinde gördük. Maalesef Devletin televizyonu işgal altına alınmış ve halkı sokağa çıkmamaya çağırırken birçok bağımsız kanal Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Sayın Binali Yıldırım’ın mesajlarını yayınlayarak halkın sokağa çıkmasını, meydanlara çıkmasını söylüyordu. Halkımız gerçekten bu çağrılar üzerine harekete geçerek, meydanlara indi ve tankların önüne geçerek büyük bir tehlikeyi önlemiş oldu. Bu basının bağımsız ve özgür olması gerektiğinin en önemli göstergelerinden bir tanesidir.
 
Toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi yolunda bu önemli görevi ifa eden basın mensuplarımızın bizler için çok değerli olduklarının tekrar altını çizerek, meslek ilkeleri ışığında vatandaşlarımızı doğru ve tarafsız bilgilendirme çabası içerisinde olan bütün gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü ve aynı tarihe tekabül eden İdareciler Günü vesilesiyle tüm İdarecilerimizi kutluyorum. "